ONIE Finds onie-installer on dhcp server, but does not install CL

  • 1
  • Question
  • Updated 1 week ago
Working to set up a dhcp server to mass-install cumulus linux.  Running tail -f /etc/httpd/logs/access_log, this is what I'm seeing: - - [13/Mar/2018:13:25:31 -0400] "GET /onie-installer HTTP/1.1" 200 180724182 "-" "onie/1.0 (Linux-3.2.35-onie+master-201508292210.2.5.4-dirty; BusyBox-v1.20.2)" - - [13/Mar/2018:13:25:47 -0400] "GET /onie-installer.preseed HTTP/1.1" 404 220 "-" "cumulus-installer/1.0 (Linux-3.2.35-onie+; BusyBox-v1.20.2)" - - [13/Mar/2018:13:25:47 -0400] "GET /onie-installer.ztp HTTP/1.1" 404 216 "-" "cumulus-installer/1.0 (Linux-3.2.35-onie+; BusyBox-v1.20.2)"

Two switches on this closed network are pulling IPs and the default URL for the installer image, and the image as been placed in /var/www/html/ with a symlink created named "onie-installer" linked to the cumulus-linux.3.5.3-bcm-armel.bin file.  

Looks like the switches see and connect to the URL, but cannot find the .preseed and .ztp  files needed to the installation actually started.  

made sure selinux and firewalld were disabled.

the dhcpd.conf looks like this:

subnet netmask {
   option routers;
   option subnet-mask;
   option default-url = "";


What am I missing here?
Photo of Troy MacDonald

Troy MacDonald

  • 720 Points 500 badge 2x thumb

Posted 1 week ago

  • 1
Photo of Scott Emery

Scott Emery, Official Rep

  • 960 Points 500 badge 2x thumb

Can you provide a little more context? Is it your intention to run a ztp script or preseed file? If so, have you placed those file in the /var/www/html directory? Although, those files should not be required for a vanilla Cumulus Linux installation.

Also, can you provide the output of the ONIE waterfall on the switches you're trying to install Cumulus Linux upon? There is usually some sort of output there which indicates the error.

Can you do a "wget" from the ONIE prompt? This will make sure that you can retrieve the install file. You can even try an install using "onie-nos-install".

Photo of Troy MacDonald

Troy MacDonald

  • 720 Points 500 badge 2x thumb
just trying to do a vanilla CL install. I can do a wget from the onie prompt, it just doesn't proceed on to the downloading and installing the .bin 
Photo of Troy MacDonald

Troy MacDonald

  • 720 Points 500 badge 2x thumb
ONIE:~ # onie-nos-install
Info: Fetching ...
Connecting to (
installer            100% |*******************************|   172M  0:00:00 ETA
Verifying image checksum ...OK.
Preparing image archive ... OK.
Verifying image architecture ...OK.
Verifying system ram ...OK.
Setting up installer ...Failure: Unable to discover sutable block device for accton_as4610_30
Failure: Unable to find a sutable mass storage device.
Info: The full install log is located at /tmp/ei_runlog.XXJnGrgm
Failure: Unable to install image: